Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sałatki

Witamy w naszej kolekcji ponad 3300 przepisów na sałatki. Co więcej pisać zapraszamy do obejrzenia kolekcji na pewno znajdziesz tutaj coś dla siebie.
Najlepsze sałatki to takie które zawierają nawzajem uzupełniające się smaki i tekstury, mogą być dodatkiem do innych dań ale mogą też być daniem samym w sobie. Wielkie sałatki potrafiące zastąpić cały obiad, wliczając w to mięso i wszystkie warzywa potrzebne w diecie. Sałatki są wspaniałym źródłem witamin i błonnika a także wielu składników mineralnych.
Dla mnie latem wielka sałatką z grillowanym mięsem (np z resztkami z dnia poprzedniego), zielonymi warzywami czasami z owocowymi dodatkami, to jeden z lepszych posiłków.
Zapraszamy więc do oglądania naszej kolekcji sałatek ale przede wszystkim do ich przyrządzania!

Pyszna sałatka na lato

 Składniki: 2 ogórki 2 pomidory 2 małe cebulki 1 czerwona papryka pęczek pietruszki opakowanie Tofu sałatkowego Orico sól i pieprz do smaku 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka winnego octu Wykonanie: Warzywa należy dokładnie umyć. Pomidory kroimy w ćwiartki, ogórki w plasterki( bez obierania),  paprykę kroimy w paski, a cebulkę w krążki. Przygotowanie sosu:…

Sałatka z nutką curry

  Składniki: 1 puszka fasoli 20 dag żółtego sera 1 cebula 2 jajka 3 łyżeczki ziół prowansalskich szczypta curry majonez sojowy Orico  Wykonanie:  Jajka należy ugotować na twardo, i pokroić je w kostkę.  Ser i cebulę również kroimy w kostkę.  Wszystko ze sobą łączymy i mieszamy. Dodajemy zioła, curry i majonez sojowy. Sałatkę odstawiamy na…

Sałatka z bobem

  Składniki: 50 dag bobu 2 ogórki konserwowe strąk czerwonej konserwowej papryki 1 cebula 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżeczka posiekanych listków cząbru 3 ząbki czosnku pół szklanki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Bób ugotować, odcedzić na sitku, polać zimną wodą, obrać. Czosnek i cebulę drobno posiekać, paprykę i obrane…

Sałatka z endywii Marzeny

Składniki: 1 mała endywia kilka liści czerwonej kapusty 15 dag. żółtego sera 15 dag. winogron sos winegret Przygotowanie: Liście endywii umyć i delikatnie osuszyć. Umyte liście czerwonej kapusty poszatkować. Der pokroić w drobną kostkę. Winogrona umyć. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, polać gotowym sosem winegret i delikatnie wymieszać. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez…