Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sałatki

Witamy w naszej kolekcji ponad 3300 przepisów na sałatki. Co więcej pisać zapraszamy do obejrzenia kolekcji na pewno znajdziesz tutaj coś dla siebie.
Najlepsze sałatki to takie które zawierają nawzajem uzupełniające się smaki i tekstury, mogą być dodatkiem do innych dań ale mogą też być daniem samym w sobie. Wielkie sałatki potrafiące zastąpić cały obiad, wliczając w to mięso i wszystkie warzywa potrzebne w diecie. Sałatki są wspaniałym źródłem witamin i błonnika a także wielu składników mineralnych.
Dla mnie latem wielka sałatką z grillowanym mięsem (np z resztkami z dnia poprzedniego), zielonymi warzywami czasami z owocowymi dodatkami, to jeden z lepszych posiłków.
Zapraszamy więc do oglądania naszej kolekcji sałatek ale przede wszystkim do ich przyrządzania!

Nasączona sałatka ziemniaczana

Składniki: 800 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach 150 g cebuli 100 ml wywaru wołowego 2 łyżki soku z białego wina 4 łyżki oleju sól pieprz cukier puder Sposób wykonania: Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plastry po czym dodać do nich cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie wywar podgrzać z dodatkiem octu i polać nim sałatkę.…

Sałatka ziemniaczana z ogórkami i rzodkiewką

Składniki: 600 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach 12 marynowanych cebulek 4 ogórki konserwowe 1 pęczek rzodkiewek 16 zielonych oliwek 100 ml majonezu 1 ząbek czosnku sól pieprz cukier puder Sposób wykonania: Ziemianki obrać po czym pokroić w duża kostkę. Następnie pomidory pokroić w plasterki a rzodkiewki i oliwki w kostkę. Cebulki odsączyć z zalewy a…

Sałatka z fasoli z ziołami

Składniki: 300 g suchej fasoli 4 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego 4 ząbki czosnku 2 łyżki ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia gotować ją około 15 minut po czym wymienić wodę na świeżą i gotować dalej około 90 minut. W między czasie posiekany czosnek utrzeć…