Składniki: 1 homar 400 g arbuza 300 g melona miodowego sok z 1 cytryny 2 łyżki miodu akacjowego 6 listków mięty 1 łyżeczka cukru 3 łyżki oleju z pestek winogron 50 g orzechów nerkowca Sposób wykonania: Homara wrzucić do wrzącej wody na 5 minut po czym usunąć pancerz oraz szczypce i wyjąć mięso, które pokroić…
Kategoria: Sałatki
Sałatki
Sałatka z małży z borowikami
by AnastazjaStefańczyk • • 0 Comments
Składniki: 400 g przegrzebków sok z cytryny 250 ml wywaru z ryby 400 g borowików ½ cebuli dymki 3 łyżki masła 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka octu z białego wina 3 łyżki oleju 1 główka sałaty lodowej 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Z muszli wyjąć mięso razem z ikra i drobno…
Sałatki
Sałatka śledziowa z fasolką i pomidorem
by Bernadetta Wronka • • 0 Comments
Sałatki
Sałatka z selera z grzybkami marynowanymi
by Adam Pietruszewski • • 0 Comments
Składniki: 500 g selerów naciowych ½ szkl. posiekanych marynowanych grzybów 2-4 pomidory 4 łyżki posiekanych listków estragonu 4 łyżki oliwy łyżka octu winnego sól pieprz szczypta cukru Sposób wykonania: Selera obrać i wrzucić na osolony wrzątek na ok. 2-3 min po czym odcedzić, przelać zimną wodą i pokroić w krążki. Dodać marynowane grzybki oraz połowę…
Sałatki
Sałatka z ziemniaków i jabłka
by Jacek Pacholski • • 0 Comments
Składniki: 30 dag ziemniaków 15 dag kiszonych ogórków 1 cebula 1 kwaskowe jabłko 100 ml majonezu 1 łyżka jogurtu 1 łyżka posiekanego koperku ½ łyżeczki curry Sposób wykonania: Ziemianki ugotować w łupinach po czym odcedzić, obrać i pokroić w plasterki. Następnie z jabłka usunąć gniazda nasienne i również pokroić w plastry ( nie obierać). Cebulę…

