Składniki: 250 g łososia 250 g tuńczyka 1 mała biała rzodkiew 1 marchewka 1 łyżka wasali w proszku 100 ml japońskiego sosu sojowego 75 ml półwytrawnego wina Sposób wykonania: Łososia wifiletować po czym pokroić je na bardzo cienkie paseczki. Natomiast tuńczyka pokroić w kostkę. Ułożyć na 4 talerzach dodając jeszcze obraną rzodkiew i marchewkę pokrojoną…
Kategoria: Łosoś
Łosoś
Łosoś z marynaty
by Gosia Bach • • 0 Comments
Łosoś
Łosoś z rusztu
by Jacek Krysiński • • 0 Comments
Łosoś
Łosoś z koperkiem i cytryną
by Sylwia Kotwica • • 0 Comments
Składniki: 4 filety łososia sól pieprz 2 pęczki koperku starta skórka z 1 cytryny 100 g bułki tartej 400 g buraków 750 g ziemniaków 300 ml wywaru z ryby 100 g krabów 20 g gorczycy 2 łyżki mąki kukurydzianej 150 g masła Sposób wykonania: Filety oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie bułkę tartą wymieszać skórką z…