Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Łosoś

Tatar z wędzonego łososia

Składniki: ½ kg wędzonego łososia 4 żółtka 2 cebule 3-4 ogórki konserwowe pęczek posiekanej drobniutko pietruszki sól, pieprz do smaku oliwa 2 cytryny Sposób przyrządzenia: Rybę kroimy bardzo drobniutko, wkładamy do szklanej misy. Cebulkę  i ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę. Pietruszkę siekamy. Wszystkie składniki dokładnie lekko mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy…

Paszteciki z wędzonym łososiem

Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 1 marchewka 1 pietruszka 1 seler 1 por papryka czerwona 1 papryka żółta 1papryka zielona 1 jajko 200 g łososia wędzonego cytryna, olej, sól, i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Włoszczyznę i paprykę pokroić w wąskie paseczki i poddusić na oleju. Ciasto rozwałkować, pokroić w dosyć szerokie pasy ,…

Filety śledziowe w plastrach łososia

Składniki: 20 dkg  wędzonego łososia w plastrach 15 dkg filetów śledziowych 1 szklanka świeżego szpinaku ½ szklanki białego wytrawnego wina 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła pęczek koperku 3 cytryny sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Szpinak opłukać, sparzyć, osączyć na papierowym ręczniku. Na foli aluminiowej ułożyć płaty łososia tak by zachodziły jeden na…