Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Łosoś

Filet z łososia w miodowej glazurze

Składniki: 60 dkg filetów łososia ze skórą 4 łyżki płynnego miodu 2 łyżki dobrej musztardy 2 łyżki soku z cytryny posiekany koperek cytryna Sposób przyrządzenia: Filety z łososia podzielić na 4 porcje, umyć, dokładnie osuszyć. Wymieszać miód, musztardę i sok z cytryny. Tak przygotowaną marynatą nasmarować porcje ryby, odstawić do lodówki na 15 minut. Piec…

Łosoś w porach Weroniki P

Składniki: 6 dzwonków łososia 5 porów 1/4 l. rybnego wywaru 2 łyżki gęstej śmietany 3 łyżki białego wytrawnego wermutu masło sól pieprz szczypta cukru Sposób wykonania: Pory pokroić na grube plasterki, włożyć je do naczynia żaroodpornego po czym oprószyć je solą oraz pieprzem i zalać połową wywaru rybnego. Następnie wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego…

Łosoś z plastrami mozzarelli i cytryny

Składniki: 50 dag dzwonków z łososia 2 kule mozzarelli 1 łyżeczka oliwy 2 pomidory 2 łyżki masła plasterki cytryny rzeżucha sól pieprz przyprawa d ryb Sposób wykonania: Dzwonka łososia oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb po czym na każdym dzwonku rozłożyć po odrobinie wirków masła i zawijamy łososia w folię aluminiową. Przekładamy do naczynia…

Łosoś schowany w pieczarkach

Składniki: 50 dag fileta z łososia 15 dag pieczarek 2 cebule 1 pomidor 1 cytryna 5 dag masła 1 łyżeczka soku z cytryna sól pieprz Sposób wykonania: Z filetów zdjąć skórę po czym pokroić je na małe kawałki, które skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Wstawić pod przykryciem do lodówki na 1…