Składniki: 50 dag moreli 1 kg kwaśnych jabłek cukier Sposób wykonania: Sparzone morele obrać ze skórki po czym przekroić na pół i usunąć pestki. Następnie z jabłek usunąć gniazda nasienne i rozgotować je w małej ilości wody, wówczas przetrzeć je przez sito i doprawić do smaku. Następie jabłka wymieszać z morelami i przełożyć do słoików.…
Kategoria: Przetwory domowe
Przetwory domowe
Brzoskwinie w przecierze jabłkowym
by Aleksandra • • 0 Comments
Składniki: 50 dag brzoskwiń 1 kg kwaśnych jabłek cukier Sposób wykonania: Sparzone brzoskwinie obrać ze skórki po czym przekroić na pół i usunąć pestki. Następnie z jabłek usunąć gniazda nasienne i rozgotować je w małej ilości wody, wówczas przetrzeć je przez sito i doprawić do smaku. Następie jabłka wymieszać z brzoskwiniami i przełożyć do słoików.…
Przetwory domowe
Solony szczaw
by Iwona • • 0 Comments
Przetwory domowe
Galaretka z malin i porzeczek
by AnkA • • 0 Comments
Przetwory domowe
Ocet pomarańczowy
by Paulina L • • 0 Comments
Składniki: 1 duża pomarańcza ½ l octu Sposób wykonania: Zetrzeć skórkę z pomarańczy, którą drobniutko posiekać po czym przełożyć ją do butelki i zalać octem. Odstawić na kilka dni. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Paulina L