Składniki: 400 g poziomek 3 2/3 szkl. cukru 1 szkl. wody odrobina spirytusu Sposób wykonania: Poziomki zasypać je 1 szklanką cukru i skropić spirytusem po czym wstawić do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie z wody i cukru przyrządzić syrop do którego włożyć owoce. Całość wymieszać i smażyć na wolnym ogniu. W trakcie zdejmować…
Kategoria: Konfitury
Konfitury
Konfitury z agrestu
by Elżbieta Żurawska • • 0 Comments
Składniki: 400 g agrestu 2 2/3 szkl. cukru 1 szkl. wody Sposób wykonania: Z wody i cukru ugotować syrop po czym wrzucić do niego owoce. Doprowadzić do wrzenia po czym smażyć na wolnym ogniu.
Konfitury
Konfitura z dereni Ilony
by albertos • • 0 Comments
Konfitury
Konfitura wiśniowa Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: wiśnie 2 kg cytryna 2 sztuki żelfix 2 opakowania cukier 1 kg Sposób przyrządzenia: Wiśnie należy bardzo dobrze umyć pod bieżącą wodą, a następnie wydrylować z pestek i dodać do nich startą skórkę z cytryny i skórkę pokrojoną w drobne paseczki oraz dwa całe opakowania żelfixu. Wszystko razem należy włożyć do garnka i gotować…
Konfitury
Konfitury z aronii Eweliny
by Ewelina B • • 0 Comments
Smak lata w zimę, idealna do naleśników i racuszków a jaka zdrowa. Ja odlewam z tej konfitury jeszcze tak litr soku do butelki i mam na zimowe wieczory do herbatki. Składniki: • owoce aronii 1 kg • woda 1/2 litra • cukier 1 kg Sposób przyrządzenia: Dojrzałe owoce aronii przebrać, umyć. Obgotować 5 minut, odcedzić.…