Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Przekąski

Kanapki z chipsami ziemniaczanymi i mortadelą

Składniki: 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 4 kromki pszennego chleba 1 szkl. podartej sałaty lodowej 25 dag włoskiej mortadeli 30 g chipsów ziemniaczanych 1 pomidor Sposób wykonania: Majonez razem z musztardą wymieszać po czym posmarować wszystkie kromki. Następnie rozłożyć na nich sałatę oraz mortadelę. Chipsy pokruszyć, posypać kanapki i rozłożyć jeszcze plasterki pomidora. Przepis…

Racuchy z dyni

Składniki: 1 szkl. mąki 2 szkl. startej dyni 2 jajka łyżka śmietany odrobina proszku do pieczenia sól tłuszcz Sposób wykonania: Do dyni wbić jajka, dokładnie wymieszać, wówczas dodać mąkę wymieszaną z odrobiną proszku do pieczenia i solą. Całość dokładnie wymieszać i połączyć ze śmietaną. Z powstałej masy formować racuszki, które smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przed…

Kołduny z farszem z szynki i grzybów

Składniki: • rosół • majeranek Ciasto: • 25 dag maki • 1-2 jajka • ćwierć szkl. wody mineralnej • sól Nadzienie: • 10 dag tłustej wędzonej szynki • 5 dag suszonych grzybów Sposób wykonania: Grzyby zalać woda i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły po czym odcedzić…

Pasta z pieczonego czosnku

Składniki: 8 dużych główek czosnku ½ szkl. oliwy z oliwek Sposób wykonania: Nie obrane główki czosnku poprzecinać w poprzek na pół po czym ułożyć go na blasze wysmarowanej oliwą z oliwek przecięciem do dołu. Przykryć dokładnie naczynie folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni, piec ok. 10 min do miękkość czosnku. Miękki…