Składniki: 8 kromek chleba tostowego 7,5 dag sera pleśniowego 5 dag masła 5 dag orzechów pekan 2 łodygi selera naciowego sól pieprz Sposób wykonania: Selera pokroić w słupki. Następnie ser rozetrzeć razem z masłem i orzechami po czym posmarować chleb. Posypać jeszcze selerem i każda kromkę pokroić w trójkąty. Owinąć folią spożywcza i wstawić do…
Kategoria: Przekąski
Przekąski
Grzanki z czosnkiem i anchois
by Mariola Siek • • 0 Comments
Składniki: bagietka 2 łyżki oliwy sól pieprz 1 ząbek czosnku 2 pomidory 1 awokado 6 filecików anchois 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy 6 posiekanych liść bazylii pieprz Sposób wykonania: Bagietkę pokroić na kromki, które ułożyć na blasze. Skropić oliwą, oprószyć solą oraz pieprzem i podpiec około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do…