Składniki: 120 g szynki 4 figi 1 łyżeczka miodu 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz sól wykałaczki Sposób wykonania: Figi pokroić na ćwiartki po czym każdy kawałek zawinąć w plasterek szynki. Następnie miód wymieszać z oliwa, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. W powstałym sosie obtoczyć zawijasy z szynki…
Kategoria: Przekąski
Przekąski
Herbatniki z fasolą
by Grzegorz Bartosz • • 0 Comments
Składniki: 20 dag fasoli Jaś kostka masła 1 szklanka cukru pudru olejek migdałowy 4 paczki herbatników Sposób wykonania: Fasolę namoczyć i ugotować. Następnie gdy będzie jeszcze ciepła przetrzeć przez sito. Masło ucieramy z cukrem pudrem, olejkiem migdałowym oraz fasolą. Gotowy krem układamy na herbatnikach.
Przekąski
Pasta z kaparami Pauliny
by Paulina Sarnecka • • 0 Comments
Przekąski
Gazpacho na szybko
by Kasia Kliś • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ szkl. soku pomidorowego ½ szkl. ogórków ½ szkl zielonej papryki ¼ szkl. posiekanej cebuli 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 2 szkl. pomidorów sól pieprz koperek Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie zmiksować ze sobą. Następnie przełożyć do miseczki, którą ułożyć w garnku wypełnionym lodem. Po schłodzeniu przełożyć do…
Przekąski
Przekładaniec z salami i melonem
by Monika Nowosad • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany sól pieprz 4 plastry pomidora 12 cienkich plasterków salami 12 plasterków melona 1 łyżeczka kaparów Sposób wykonania: Majonez wymieszać razem ze śmietaną, solą oraz pieprzem. Plaster pomidora ułożyć na środku talerza, rozsmarować na nim majonezową pastę. Następnie ułożyć plasterek salami, melona i ponownie pomidor i tak dalej do…