Składniki: 35 dag gotowanych krewetek puszka ananasa 2 szkl. liści szpinaku 16 szpilek 1-2 łyżki sosu teriyaki pieprz Sposób wykonania: Na każdym liści szpinaku ułożyć krewetkę oraz kawałek ananasa. Zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką. Koreczki ułożyć, spryskać sosem i posypać pieprzem.
Kategoria: Przekąski
Przekąski
Grzanki z marmoladą
by Maja Łada • • 0 Comments
Przekąski
Kanapki z masłem i serkiem topionym
by Konrad Piróg • • 0 Comments
Składniki: 150 g masła 150 g serka topionego 300 g bułki paryskiej natka pietruszki Sposób wykonania: Serek topiony dodać do niego masło. Całość dokładnie wymieszać i uformować z masy batonik w kształcie prostokąta. Wstawić go do lodówki aby zastygł. Następnie pokroić go w cienkie plasterki i układać na kromkach bułki. Przed podaniem udekorować jeszcze posiekaną…
Przekąski
Kanapki ze śledziową pastą
by Ryszard Baliński • • 0 Comments
Składniki: 250 g filetów śledziowych 1 cebula 1 czerstwa kajzerka 200 g masła 6-7 jajek cukier pieprz sok z cytryny 300 g razowego chleba natka pietruszki Sposób wykonania: Bułkę namoczyć po czym ja wycisnąć i dodać do śledzi razem z posiekaną cebulą oraz białkami jajek ugotowanych na twardo. Całość zemleć w maszynce. Następnie masło utrzeć…
Przekąski
Kanapki ze smażonym śledziem i marynowaną cebulą
by Kinga Myśliwiec • • 0 Comments
Składniki: 250 g filetów ze śledzia mąka marynowana cebula olej 300 g białego chleba natka pietruszki Sposób wykonania: Filety oprószyć solą po czym obtoczyć w mace i usmażyć na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odstawić aby ostygły. Następnie na kromkach chleba ułożyć plastry marynowanej cebulki, śledzia i ponownie cebulę. Udekorować natką pietruszki.