Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Półmięsne

Gołąbki inaczej

Składniki:

  • 70 dag mięsa mielonego
  • około 80 dag białej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szklanka ryżu
  • 1/2 szklanki kaszy manny
  • 2 jaja
  • 2-3 kostki rosołowe
  • przecier pomidorowy
  • łyżka mąki pszennej
  • łyżka mąki ziemniaczanej

Produkty Kamis:

  • przyprawa do mięsa mielonego Kamis

Kotleciki z piekarnika

Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 2 kostki rosołowe 1 cebula duża 4-5 sucharów namoczonych w mleku lub pół filiżanki tartej bułki 5 dużych ziemniaków 1/2 filiżanki startego sera żółtego 1 jajko 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego 1/2 filiżanki oliwy sól Produkty Kamis: 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis 1 łyżeczka czosnku granulowanego Kamis 2…

Potrawka z kiełbaskami

Składniki: 3 średnie cebule 4 kiełbaski 3 czerwone papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 3 łyżki oleju 1 szklanka rosołu 8 łyżek keczupu 4 łyżki octu winnego kilka gałązek natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę posiekać, paprykę pokroić w paseczki. Kiełbasę pokroić w grube, ukośne plastry. Cebulę podsmażyć z kiełbaskami, na tym…

Krokiety po włosku*

Składniki: 20 dag parówek 10 dag ryżu 5 dag żółtego sera cebula koperek 2 jaja sól, pieprz bułka tarta Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na tłuszczu. Ser zetrzeć. Ryż, cebulę, ser, koperek, 1 jajko- wymieszać oraz doprawić. Parówki pokroić wzdłuż. Każdą część parówki obłożyć masą. Panierować w jajku i bułce tartej,…

Papryka faszerowana po sycylijsku *

Składniki:

  • 4 papryki żółte
  • 6 pomidorów
  • oliwa do wysmarowania formy

Farsz:

  • 500g mielonej chudej wołowiny
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 mała ostra czerwona papryczka
  • 1 pęczek siekanej zielonej pietruszki
  • 2/3 pęczka siekanej świeżej bazylii
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 3 łyżki wymoczonych i odciśniętych rodzynków sułtańskich
  • 12 wypestkowanych i drobno pokrojonych czarnych oliwek
  • 12 obranych i posiekanych słodkich migdałów
  • 100ml oliwy
  • sól, pieprz