Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Owoce

Winogrona z serem rokfor

Składniki: 280 g sparzonych migdałów 230 g sera śmietankowego 60 g sera typu rokfor 2 łyżki tłustej śmietany 450 g bezpestkowych winogron pieprz Sposób wykonania: Oba sery wymieszać ze sobą dodając śmietanę. Całość dokładnie zmiksować, aż powstanie gęsta masa. Następnie winogrona nabijać na wykałaczki, maczać je serowej masie a potem w migdałach. Na koniec oprószyć…

Nadziewane śliwki z serem

Składniki: 30 wydrylowanych suszonych śliwek 15 dag ementalera  10 dag cienkich plastrów wędzonego boczku Sposób przygotowania: Ser pokroić w drobniutką kostkę i nadziać nim śliwki, które owinąć plasterkami boczku. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wyłożonym folią aluminiowa. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 250 stopni i zapiekać ok. 10 min

Śliwki pieczone w boczku

Składniki: 20 dag wędzonego boczku 75 dag śliwek majeranek Sposób przygotowania: Śliwki oczyścić i usunąć pestki po czym każdą śliwkę zawinąć w plasterek boczku, śpiąc wykałaczką i posypać majerankiem. Ułożyć na blasze, wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec do momentu, aż boczek się zarumieni

Jabłka w biszkoptowym cieście

Składniki: 4 jabłka kompotowe sok z cytryny 8 łyżek dżemu malinowego 6 czubatych łyżek mąki tortowej 6 płaskich łyżeczek cukru 3 jajka łyżeczka cukru waniliowego masło cukier puder Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na pół, usuwając gniazda nasienne po czym ułożyć je w formie wysmarowanej masłem. W otwory po gniazdach nasiennych włożyć odrobinę dżemu i…