Składniki:
- ½ kg agrestu
- 2 owoce kiwi
- ¾ l wody
- 10 dag cukru
- kawałek skórki cytrynowej
- ½ laski wanilii
- cukier
Składniki: 2 łyżki soku z limonki 3 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki cukru ¾ miseczki awokado pokrojonego w kostkę ¼ szkl. posiekanej czerwonej cebuli 1/8 szkl. posiekanego selera naciowego 2 łyżki posiekanej kolendry sól pieprz Sposób wykonania: Sok z limonki wymieszać razem z cukrem oraz oliwą. Gdy powstanie jednolita masa, wówczas wrzucić do niej…
Składniki: ½ szkl. tłustej śmietany 1/8 łyżeczki lemoniady w proszku 4 plastry melona 2 szkl. świeżych borówek amerykańskich Sposób wykonania: Śmietanę lekko zmiksować z lemoniadą. Następnie melona ułożyć na talerzykach. Na każdym plasterku ułożyć borówki a na nich krem cytrynowy. Udekorować listkami mięty.
Składniki: 1 łyżka soku z pomarańczy 1 ½ łyżki miodu szczypta cynamonu 1 szkl. borówek amerykańskich 2 szkl. melona liście mięty Sposób wykonania: Sok pomarańczowy wymieszać z cynamonem oraz miodem. Następnie dodać oczyszczone borowiki, dokładnie wymieszać. Udekorować listkami mięty.
Składniki: ½ ananasa 3 łyżki ciemnego rumu 1 łyżka brązowego cukru 1 szkl. polewy ¼ szkl. wiórków kokosowych Sposób wykonania: Ananasa obrać i pokroić w plastry, które smarujemy rumem z obu stron i posypujemy cukrem. Kładziemy ananasa na rozgrzanym ruszcie posmarowanym tłuszczem pod przykryciem około 10 minut. Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.