Składniki:
- 500 g moreli
- 125 g śmietany kremówki
- 40 g cukru pudru
- migdały
Składniki: 2 szkl. mleka 1/2 szkl. wody 1/2 szkl. kaszki manny 1/2 szkl. cukru sok z cytryny 1 puszka ananasów do przybrania: dżem pomarańczowy bita śmietana wiórki czekoladowe Sposób wykonania: Mleko wymieszać z cukrem, wodą oraz kaszką. Zagotować i trzymać na ogniu do miękkości po czym odstawić aby ostygło. Kaszkę ubijamy z rozdrobnionym ananasem oraz…
Składniki: 1 mango 5-6 dużych, świeżych truskawek 2 łyżeczki cukru 1 łyżka słodkiej śmietanki pół szklanki śmietanki do ubijania Sposób wykonania: Obrane mango kroimy na kawałki razem z truskawkami Następnie dodajemy 1 łyżeczkę cukru oraz 1 łyżkę słodkiej śmietanki. Całość wymieszać i wstawić do lodówki. Na sam koniec ubijamy śmietanę z 1 łyżką cukru i…
Składniki: 1 świeży ananas 5 łyżek cukru kilka gałązek świeżej mięty Sposób wykonania: Ananasa obrać po czym pokroić na ćwiartki. Następnie kroimy go wzdłuż w cienkie plastry. Za pomocą moździerza ucieramy cukier z miętą. Na sam koniec układamy ananasa na talerzu i posypujemy miętowym cukrem.
Składniki: 5 szkl. wywaru z włoszczyzny 2 cytryny 2,5 łyżki mączki ryżowej 1,5 łyżki masła ½ szkl. śmietanki 1surowe jajko sól łyżka posiekanych listków melisy Sposób przygotowania: Sparzaną cytrynę obrać ze skórki, którą wrzucić na zagotowany wywar, trzymać na ogniu ok. 3-5min. i przecedzić. Następnie masło utrzeć…