Składniki: 200 g herbatników ½ kostki masła 2 łyżki cukru ¾ szkl. maki ¾ szkl. płatków migdałowych ½ zkl. cukru 150 g masła 1 kg jabłek sok z cytryny cukier cynamon Sposób wykonania: Herbatniki pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem po czym przełożyć do formy, dokładnie ugniatając. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na…
Kategoria: Jabłka
Jabłka
Jabłka grillowane z bakaliami
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Jabłka
Jabłka pieczone z galaretką
by Malwina Krysa • • 0 Comments
Składniki: 5 dużych jabłek 5 łyżek galaretki z porzeczek cukier puder Sposób wykonania: Z jabłek ściąć czubki i wydrążyć delikatnie łyżeczką miąższ. Wydrążone miejsce wypełnić dżemem. Przełożyć jabłka do naczynia żaroodpornego i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec do miękkości. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Jabłka
Pieczone jabłka z niespodzianką
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Jabłka
Jabłka nadziewane sałatką
by Urszula Gniadek • • 0 Comments
Składniki: 6 winnych jabłek 20 dag solonych śledzi 1 ugotowana marchew 2 ugotowane ziemniaki 1 cebula ½ szkl. majonezu 1 jajka ugotowane na twardo ½ łyżeczki suszonej bazylii sól pieprz Sposób wykonania: Namoczone w wodzie śledzie pokroić w kostkę. Dodać do nich obrane ziemianki i marchewkę również pokrojone w kostkę oraz posiekaną cebulę. Całość wymieszać…