Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Jabłka

Jabłka smażone w cieście o waniliowym aromacie

Składniki: 3 duże jabłka Ciasto: 25 dkg mąki 1 szklanka wody 2 żółtka 2 łyżki oleju 2 białka na pianę ½ opakowania cukru waniliowego olej Sposób przyrządzenia: Jabłka umyć, obrać, wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne i pokroić w grubsze plastry. Do mąki wlać wodę, dodać żółtka, olej, sól i starannie wyrobić drewnianą łyżką. Gdy masa będzie…

Jabłka w rumowym cieście

Składniki: jabłka 2 łyżki oleju Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 4 – 5 łyżek oleju 1 łyżeczka cukru olejek rumowy do smaku Sposób przyrządzenia: Składniki ciasta zmiksować. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, plastry jabłka nabijać na widelec, moczyć w cieście, smażyć na złoty kolor. Przed podaniem obsączyć z…

Jabłka w karmelu z sezamem

Składniki: 4 lekko kwaśne jabłka 1 szklanka cukru mąka ziemniaczana woda 2 łyżki oleju 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki sezamu Sposób przyrządzenia: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Z mąki ziemniaczanej i wody przygotować ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego. Na patelni rozgrzać olej, plastry jabłka maczać w cieście, obsmażyć na rumiano, obsączyć…

Jabłka w winie

Składniki: 6 jabłek 20 dkg herbatników ½ szklanki białego wytrawnego wina 1 szklanka soku jabłkowego 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżeczka mielonego cynamonu laski cynamonu do dekoracji Sposób przyrządzenia: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. W rondlu wymieszać sok, wino, cukier, doprowadzić do wrzenia, dodać plastry jabłka, gotować 10 minut. Herbatniki pokruszyć, umieścić…

Jabłka z bananami w waniliowym sosie

Składniki: 2 lekko kwaśne, dorodne jabłka 2 banany 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki brązowego cukru 5 łyżek soku z cytryny szczypta tartej gałki muszkatołowej 2 łyżki masła Sposób przyrządzenia: Banany obrać, pokroić w plastry o grubości około 5 mm. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plastry. Na patelni rozgrzać masło, dodać plastry…