Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka nadziewane sałatką

Składniki:

  • 6 winnych jabłek
  • 20 dag solonych śledzi
  • 1 ugotowana marchew
  • 2 ugotowane ziemniaki
  • 1 cebula
  • ½ szkl. majonezu
  • 1 jajka ugotowane na twardo
  • ½ łyżeczki suszonej bazylii
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Namoczone w wodzie śledzie pokroić w kostkę.
    Dodać do nich obrane ziemianki i marchewkę również pokrojone w kostkę oraz posiekaną cebulę.
    Całość wymieszać dodając majonez.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz bazylią.
    Następnie z jabłek ściąć czubki, wydrążyć miąższ, posiekać i dodać go do sałatki.
    Napełnić sałatką jabłka i przykryć ściętymi wierzchem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *