Składniki: 600 g mielonej wołowiny ½ łyżeczki aromatyzowanej soli 1/8 łyżeczki suszonej papryki w płatkach ½ szkl. pokruszonego sera rokfor ¼ szkl. pokrojonego na plasterki pora 2 łyżki oleju roślinnego Sposób wykonania: Do mięsa dodać sól, paprykę, ser oraz por. Całość dokładnie wyrobić po czym z powstałej masy uformować 4 krążki. Smażymy na rozgrzanym oleju…
Kategoria: Wołowina
Wołowina
Pasztet włoski
by Marzena Małek • • 0 Comments
Wołowina
Łopatka wołowa z warzywami
by Kamila Rybak • • 0 Comments
Składniki: 50 dag marchwi 3 cebule 3 ząbki czosnku 10 dag wędzonego boczku 2 łyżki oliwy 80 dag łopatki wołowej 3 łyżki koncentratu pomidorowego ½ l czerwonego wina 125 ml bulionu 20 ml koniaku 1 gałązka rozmarynu 2 listki laurowe sól pieprz 2 łyżki masła 3 łyżki mąki 11 pęczek natki pietruszki Sposób wykonania: Boczek…
Wołowina
Wołowina z warzywami w winie
by Aleksandra Kozieł • • 0 Comments
Składniki: 50 dag wołowiny 3 łyżki tłuszczu 250 ml bulionu 100 mi białego wytrawnego wina 50 dag ziemniaków 2 pory 4 marchewki ½ selera korzeniowego 1 pietruszka 4 pomidory sól pieprz bazylia tymianek majeranek 10 dag śmietany szczypiorek Sposób wykonania: Mięso pokroić po czym obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas zalać go 50 ml wina i…
Wołowina
Zrazy duszone w warzywach Aliny
by Alina Kosińska • • 0 Comments
Składniki: 70 dag wołowiny pieprz 2 łyżki mąki 2 łyżki tłuszczu 2 łyżki masła sól 2 pory 2 marchewki ½ selera 200 ml bulionu wołowego 2-3 ząbki czosnku 200 ml wytrawnego czerwonego wina 2 łyżki sosu sojowego Sposób wykonania: Mięso pokroić na 4 plastry, które lekko zbić tłuczkiem po czym oprószyć pieprzem, obtoczyć w mace…

