Skład:
- schab
- ocet winny
- kminek
- cebula
- tłuszcz
Skład: 1kg schabu czosnek sól, pieprz oliwa łyżka smalcu rosół Sposób przyrządzenia: Schab umyć i osuszyć, oddzielić od kości. Drobno posiekany czosnek utrzeć z solą, pieprzem i oliwą. Umyty i osuszony schab natrzeć czosnkiem, zawinąć w folię i zostawić na 2-3 godziny w chłodnym miejscu. W rondlu rozgrzać tłuszcz, włożyć schab, obrumienić ze wszystkich stron,…
Skład: 1 kg schabu puszka ananasów czosnek sok z cytryny sól , pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso dokładnie umyć i osuszyć. Schab natrzeć czosnkiem , solą i pieprzem, polać obficie sokiem z cytryn i odstawić w chłodne miejsce na dwie doby od czasu do czasu przewracając mięso. Przełożyć mięso do żaroodpornego naczynia , udekorować ananasem ,…
Skład: 1kg schabu z kością 4 ząbki czosnku 5 ziarenek jałowca ziele angielskie, liść laurowy 1 szklanka octu winnego czosnek olej lub lepiej wytopiona słonina sól, pieprz, cukier Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osuszyć. Ziarenka jałowca rozgnieść. Czosnek obrać, posiekać. Zagotować ocet z 1 szklanką wody, dodać przyprawy. Mięso marnować przez dwa dni często obracając. Po…
Skład: kotlety schabowe, grube figi, tyle ile kotletów małe cebulki, ½ na kotlet ocet winny masło oliwa sól, pieprz Sposób wykonania: Figi pokroić na mniejsze kawałki, cebulę obrać i pokroić, kotlety przyprawić solą i pieprzem. Oliwę rozgrzać i obrumienić na niej kotlety. Do pozostałego po smażenia tłuszczu dodać masło, pokrajaną cebulę, zeszklić ją, dodać figi,…