Skład: Schab bez kości czosnek suszone śliwki śmietana majeranek mix kolorowych pieprzów sól, pieprz Sposób wykonania: Schab dokładnie myjemy i suszymy, przyprawiamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Czosnek oraz suszone śliwki kroimy na ćwiartki, mieszamy z solą pieprzem i szczyptą majeranku. W schabie długim nożem wykonujemy wzdłużny otwór który napełniamy wykonaną mieszanką. Mięso smarujemy śmietaną,…
Kategoria: Schab
Schab
Pieczony schab z nadziewanymi jabłkami
by Administrator • • 0 Comments
Składniki: – 0,7 – 1 kg schabu (lub karczku) najlepiej z 5 mm warstewką tłuszczu – 6 duże pietruszki obrane i pocięte wzdłuż – 6 małych czerwonych cebulek (obranych) – sól i świeżo mielony pieprz – 2 garści świeżej szałwii (opcjonalnie) – 1 kopiata łyżeczka mielonego ziela angielskiego – 1/2 utartej gałki muszkatołowej (1 łyżeczka)…
Schab
Schab z morelami 2
by A. • • 0 Comments
Skład: 1/2kg moreli 1/2kg schabu bez kości 4 małe cebulki 3 łyżki oliwy szklanka śmietany czubata łyżka masła sól, pieprz, cukier Sposób przyrządzenia: Opłukane i suche morele podzielić na ćwiartki. Mięso opłukać i osuszyć papierem, natrzeć sola i pieprzem i obsmażyć na oliwie na rumiano z wszystkich stron. Dodać obrane cebule w…
Schab
Schab pieczony po warszawsku.
by tinca • • 2 komentarze
Składniki : 80 dag schabu, 4 dag tłuszczu, 2 dag mąki, 15 dag pieczarek, 2 dag masła, 3 dag orzechów włoskich bez łupin, 3 dag chrzanu tartego, żółtko, sól, pieprz Przygotowanie: Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić, usmażyć. Orzechy włoskie sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać. Mięso umyć, oddzielić od kości, z których ściąć mięso, zemleć,…