Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony schab z nadziewanymi jabłkami

Składniki:

    – 0,7 – 1 kg schabu (lub karczku) najlepiej z 5 mm warstewką tłuszczu
    – 6 duże pietruszki obrane i pocięte wzdłuż
    – 6 małych czerwonych cebulek (obranych)
    – sól i świeżo mielony pieprz
    – 2 garści świeżej szałwii (opcjonalnie)
    – 1 kopiata łyżeczka mielonego ziela angielskiego
    – 1/2 utartej gałki muszkatołowej (1 łyżeczka)
    – 2 obrane ząbki czosnku
    – utarta skórka z 1 pomarańczy
    – 150g masła
    – 6 dobrych jabłek

    Wykonanie:
    Nagrzej piekarnik do 220 stopni. Jeśli na mięsie jest warstewkę tłuszczu ponacinaj lekko mięso. Posól, popieprz i włóż na około 15-20 minut do piekarnika.
    W między czasie podgotuj pietruszkę i cebulę przez około 5 minut w osolonej wodzie.
    W moździerzu utłuc dokładnie ziele angielskie, gałkę muszkatołową, pieprz, czosnek, sól, utartą skórkę z pomarańczy i szałwię. Umieść mieszankę przyprawa w misce i wymieszaj z masłem.
    Jabłka ponacinaj tak, aby nie popękały w trakcie pieczenia i usuń środek jabłka nie robiąc jednak dziur na wylot. Umieść mieszankę masła z przyprawami w wydrążonych jabłkach, jeśli pozostała jeszcze masło nasmaruj nim mięso.
    Ułóż jabłka stroną z masłem do dołu, dodaj podgotowane cebule i pietruszkę i umieść mięso na górze. Piec przez godzinę, jednak po pół godzinie wyciągnij z piekarnika, zdejmij mięso i postaraj delikatnie pokryć pietruszkę i cebule sokami z pieczenia, umieść z powrotem mięso i piec przez pozostałe ½ godziny w temperaturze 180 stopni.
    po umieszeniu wyciągnij mięso na 5 minut aby odpoczęło i potnij na w miarę cienkie plasterki, podaj z pieczonymi jarzynami i jabłkami.
    Składniki na około 6 porcji.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *