Składniki: • 60 dag schabu • 30dag wędzonej szynki • sól, pieprz • szałwia • olej do smażenia • 0.5 szklanki wytrawnego wina • mąka • 1 szklanka rosołu Sposób przyrządzenia: Schab pokroić na 6 kotletów i lekko je rozbić. Oprószyć mięso solą, pieprzem i pokruszonymi listki szałwii. Każdy kotlet zawinąć w plaster szynki. Związać…
Kategoria: Schab
Schab
Schab pieczony w mleku
by Mudzia • • 0 Comments
Kotlety schabowe
Kotlety schabowe panierowane
by Xawier • • 2 komentarze
Schab
Schab wieprzowy po wiedeńsku.
by marek • • 0 Comments
Wiedeńskie "Schweinscarre" jest sławne; nigdzie go tak smacznie nie przyrządzają. Nie zbyt tłusty, jasno różowy schab wieprzowy, zbić najpierw pałką i skropić wrzącym octem, aby skruszał. Niech tak leży ze dwie godziny. Potem go posolić, posypać kminkiem i wstawić do gorącego pieca polewając często masłem i stopionym tłuszczem. Gdy się zaczyna rumienić, wkroić trochę cebuli,…
Kotlety schabowe
Schabowy ala devolaie.
by Mudzia • • 0 Comments
Składniki: 3 plastry schabu 3 kawałki (podłużne sera żółtego) 1 łyżka masła 1 jajko sól pieprz bułka tarta tłuszcz do smażenia wykałaczki lub nitka Sposób przyrządzenia: Plastry schabu rozbić tłuczkiem (aby wyszły jak najcieńsze), przyprawić. Rozgrzać tłuszcz i z jednej strony plastry podsmażyć mocno z drugiej leciutko. Zdjąć z patelni i poczekać aż ostygną. Na…