Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Schab

Schab po chińsku.

Składniki: 1,5 kg schabu bez kości 40 dag świeżej papryki, 50 dag pieczarek, 2 średnie cebule, sałata zielona, olej, papryka mielona, sól i pieprz do smaku. Sposób przyrządzenia: Schab drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać pozostałe składniki również pokrojone w kostkę. Na końcu dodać pokrojoną w paseczki sałatę. Wszystko usmażyć. oprawić solą, pieprzem i mieloną…

Schab z grzybowym farszem.

Składniki: – 1,5 kg schabu bez kości – sól – biały pieprz – suszony majeranek – 30 dag boczniaków – 3 łyżki oleju – natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Mięso opłukać w zimnej wodzie, osączyć, osuszyć papierowymi ręcznikami, ostrym nożem rozkroić na prostokątny płat grubości ok. 1,5 cm, oprószyć solą i białym pieprzem. Dokładnie oczyszczone grzyby…

Schab wieprzowy po alzacku.

Skład: 1 kg schabu wieprzowego 15 dag kiełbasy 15 dag smalcu 5 dag wędzonej słoniny 8 dag cebuli 50 dag kwaszonej kapusty 5 dag mąki 1 g kminku, sól Sposób przyrządzenia: Kotlety schabowe zbić tłuczkiem, oprószyć solą, obtoczyć w mące, usmażyć na smalcu. W rondlu na smalcu podrumienić 5 dag pokrojonej w makaronik słoniny oraz…

Schab pieczony ze śliwkami i miodem.

Skład: 70 dag schabu z kością, 4 łyżki smalcu, 15 dag suszonych śliwek, 1 duża cebula, 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka miodu, sól i pieprz do smaku. Sposób przyrządzenia: Schab opłukać, usunąć kości, wrzucić do wrzącej wody i sparzyć. Wyjąć, posolić, włożyć do brytfanny, dodać smalec, podlać 4-5 łyżkami wody. Wstawić…

Schab z pieczarkowym farszem.

Schab: 1,5 kg schab bez kości 30dkg pieczarek 1jajko natka pietruszki tarta bułka olej sól, pieprz Sposób przygotowania: Schab starannie umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek oczyścić, pokroić na 4 lub osiem części zależnie od wielkości, usmażyć na oleju, przyprawić, pozostawić do wystygnięcia. Chłodne pieczarki wymieszać z jajkiem , posiekaną natką pietruszki i…