Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Schab

Schab faszerowany pieczarkami

Składniki: 40 dag schabu cebula 15 dag pieczarek kieliszek czerwonego wina jajko bulka tarta mąka pieprz sol olej lub margaryna do smażenia Etapy przygotowania Schab podzielić na 2 części, w każdej zrobić nacięcie/kieszonkę ( by dobrze sie kroiło można mięso włożyć na godzinę do zamrażalki ). Pieczarki podsmażyć z cebulką i przyprawami – gdy ostygną…

Kotlety schabowe w miodzie

Składniki: 2 kotlety schabowe 2 cebule 2/3 słoika musztardy 2-3 łyżki stołowe miodu mąka Sposób wykonania: Kotlety lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć mąką po czym usmażyć na rozgrzanym oliwie, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, wówczas dodać do niej miód oraz musztardę, wymieszać i rozsmarować na kotletach.

Schabowe zapiekane z szynką i pieczarkami

Składniki: • 4 kotlety • 10 dag szynki • 30 dag pieczarek • 15 dag żółtego sera • olej • natka pietruszki • przyprawy Sposób wykonania: Mięso oprószyć mąką, solą oraz pieprzem i usmażyć. Następnie pieczarki pokroić w plasterki a szynkę w kostkę po czym obsmażyć całość na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać jeszcze posiekaną natkę…

Schab w aromatycznym sosie

Składniki: 4  grube kotlety ze schabu bez kości 1 cebula pokrojona w pół plastry oliwa ¼ szklanki octu balsamicznego ¼ szklanki białego wina 1 szklanka wody 3 łyżki sosu sojowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone płaty schabu pokroić w poprzek na kawałki o grubości około 2,5 cm. W dużym rondlu mocno rozgrzać oliwę,…

Schabowe z cebulka

Składniki: 4 kotlety schabowe 2 łyżeczki soli pieprz 1 łyżka oleju 2 łyżki maki ziemniaczanej 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki rosołu ½ szkl. oleju Sposób wykonania: Kotlety oprószyć solą, pieprzem oraz mąką i skropić 1 łyżką oleju po czym smażyć je na reszcie oleju. Następie kotlety wyjąć, olej zlać…