Składniki: 1,5 kg ładnego schabu środkowego bez kości 2 łyżki oleju 3 kwaśne jabłka 12 małych cebulek 1 łyżka masła ¼ szklanki octu balsamicznego ¼ szklanki brązowego cukru 2 łyżki wody Sposób przyrządzenia: Umyte i dokładnie osuszone mięso przyprawić, skropić olejem, wmasować. Piekarnik nagrzać do temperatury około 200 stopni C, przygotowane mięso ułożyć w naczyniu…
Kategoria: Schab
Schab
Schab z nutą szałwii
by Ewa K • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu bez kości 2 łyżki oliwy garść szałwii listek mięty 2 ząbki czosnku olej Sposób wykonania: Schab oprószyć solą po czym obsmażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron. Następnie mięso wyjąć i zlać olej a na ta samą patelnie wsypać połowę szałwii oraz listek mięty. Dodać rozgnieciony czosnek i wlać świeżą oliwę…
Schab
Schab w ziołach prowansalskich
by Ewelina M • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ kg schabu bez kości ½ kg cebuli 1 kg małych pieczarek 1 butelka półwytrawnego wina białego 1 przecier pomidorowy oliwa mąka kostka rosołowa zioła prowansalskie tymianek szczypta cukru czosnek granulowany sól pieprz Sposób wykonania: Schab podzielić na małe kotlety, które rozbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w…
Schab
Schabowe szaszłyczki w miodowym sosie
by Ewa K • • 0 Comments
Schab
Schabowe zapiekane z jabłkami
by Podkomorza • • 0 Comments
Składniki: 6 kotletów schabowych 3 łyżki oliwy 1 łyżka masła 3 kwaśne jabłka 50 ml białego wytrawnego wina sól pieprz Sposób wykonania: Mięso lekko rozbić tłuczkiem po czym obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. W między czasie obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne po czym zetrzeć na tarce o dużych otworach. Obsmażone kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć…