Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab z glazurowanymi jabłkami i cebulkami

Składniki:

  • 1,5 kg ładnego schabu środkowego bez kości
  • 2 łyżki oleju
  • 3 kwaśne jabłka
  • 12 małych cebulek
  • 1 łyżka masła
  • ¼ szklanki octu balsamicznego
  • ¼ szklanki brązowego cukru
  • 2 łyżki wody


Sposób przyrządzenia:

Umyte i dokładnie osuszone mięso przyprawić, skropić olejem, wmasować. Piekarnik nagrzać do temperatury około 200 stopni C, przygotowane mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, piec aż wytworzy się rumiana, twarda skórka. Obniżyć temperaturę do 180 stopni i piec mięso kilkakrotnie je obracając kolejne 60 minut. Ocet wymieszać z cukrem. Jabłka przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne. Przygotowane jabłka i cebulki ułożyć w naczyniu żaroodpornym polać obficie octem z dodatkami. Około 30 minut przed końcem pieczenia mięsa wstawić naczynie z jabłkami i cebulkami do piekarnika, piec polewając płynem powstałym podczas pieczenia. Upieczone mięso wyjąć z piekarnika aby „odpoczęło” kilka minut, jabłka i cebulkę podlać wodą. Upieczone mięso pokroić w plastry, obłożyć pieczonymi dodatkami. Jako dodatki polecam ziemniaki i fasolkę szparagową.
Przepis został nadesłany na "Muza Ramsaye" przez Marię W

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *