Składniki:
-
- 50 dkg schabu bez kości
- 20 dkg białej kapusty
- 3 łyżki mąki
- ½ szklanki tartej bułki
- sok cytrynowy
- zielona pietruszka
- 1 jajko
- olej
- sól, pieprz
-
- 3 łyżki keczupu
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki wódki
Sos:
Składniki:
Sos:
Składniki: 35 dag schabu 1 jajko 2 łyżki mąki 3 łyżki śmietany (kwaśnej) bułka tarta bazylia w proszku, tymianek, rozmaryn (lub gotowa przyprawa prowansalska) olej słonecznikowy sól, pieprz 5 dag sera żółtego Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem do mięsa i doprawić przyprawami: solą pieprzem i przyprawą prowansalską. Potem panierować kotlety…
Składniki: 1 kg schabu środkowego bez kości boczek wędzony w plastrach 1/2 szklanki bulionu 2 łyżki mąki cebula 4 ząbki czosnku 5 łyżek białej tartej bułki 2 łyżki dobrego masła 1 jajko natka pietruszki listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 2 łyżki oleju sól, pieprz Dodatki: po 2 ziemniaki na osobę 1 duży brokuł 1…
Składniki: • 4 kotlety schabowe • 1 łyżka oleju • 20 dag sera comté lub ementalera • 15 dag gotowanej szynki • 1 jajo • słodka papryka w proszku • 1 łyżeczka listków rozmarynu • 4 gałązki rozmarynu • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso opłukać i osuszyć ręcznikiem kuchennym. Doprawić solą i pieprzem. Kotlety smażyć…