Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlet prowansalski ze schabu

Składniki:

  • 35 dag schabu
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki śmietany (kwaśnej)
  • bułka tarta
  • bazylia w proszku, tymianek, rozmaryn (lub gotowa przyprawa prowansalska)
  • olej słonecznikowy
  • sól, pieprz
  • 5 dag sera żółtego


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć i pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem do mięsa i doprawić przyprawami: solą pieprzem i przyprawą prowansalską. Potem panierować kotlety kolejno w śmietanie, mące, jajku. Ser żółty drobno utrzeć na tarle i zmieszać z bułką tartą. Obtoczyć w tych składnikach kotlety i smażyć na oleju ok. 20 min. Na koniec można posypać pozostałym żółtym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *