Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Kotlety schabowe

Schabowy z szynką

Składniki: • 60 dag schabu • 30dag wędzonej szynki • sól, pieprz • szałwia • olej do smażenia • 0.5 szklanki wytrawnego wina • mąka • 1 szklanka rosołu Sposób przyrządzenia: Schab pokroić na 6 kotletów i lekko je rozbić. Oprószyć mięso solą, pieprzem i pokruszonymi listki szałwii. Każdy kotlet zawinąć w plaster szynki. Związać…

Schabowy ala devolaie.

Składniki: 3 plastry schabu 3 kawałki (podłużne sera żółtego) 1 łyżka masła 1 jajko sól pieprz bułka tarta tłuszcz do smażenia wykałaczki lub nitka Sposób przyrządzenia: Plastry schabu rozbić tłuczkiem (aby wyszły jak najcieńsze), przyprawić. Rozgrzać tłuszcz i z jednej strony plastry podsmażyć mocno z drugiej leciutko. Zdjąć z patelni i poczekać aż ostygną. Na…

Schabowy w płatkach owsianych i orzechach laskowych

Skład: 30dkg schabu bez kości 10dag orzechów laskowych 5 g płatków owsianych 2 jaja sól pieprz świeży tymianek Sposób przyrządzenia: Kotlety ubić, oprószyć solą i pieprzem. Orzechy wyparzyć w piekarniku( 180 stopni- 5 minut). ostudzić i wykruszyć skórkę. Drobno posiekać z płatkami. Panierować kotlety w mące, jajku rozbitym i orzechach z płatkami. Smażymy na złoty…

Kotlety schabowe faszerowane

Skład: 4 kotlety schabowe 5dkg oliwek zielonych 10dkg owczego sera feta 1 ząbek czosnku olej do smażenia mąka, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Oliwki posiekać drobno, ser rozgnieść, czosnek zmiażdżyć. Wszystko starannie ze soba wymieszać. W kotletach zrobić kieszeń. Napchać każdego farszem. Zaszyć. Posolić lekko(!),oprószyć pieprzem i mąką. Smażyć po ok 4 min z każdej strony..…