Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wieprzowina

Gulasz ze schabu i fasoli

Składniki: 4 plastry schabu mąka 2 łyżki oleju sól pieprz 1 cebula 1 opakowanie białej fasoli w sosie pomidorowym 1 opakowanie czerwonej fasoli kidney 3 łyżki przecieru pomidorowego ½ l bulionu ½ łyżeczki majeranku natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso pokroić w paski, które obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…

Pieczeń wieprzowa z imbirem

Składniki: 40 g świeżego kłącza imbiru 1 ząbek czosnku 1 papryczka chi lii 2 pomarańcze 1 łyżka cukru trzcinowego sól pieprz 1 kg wieprzowiny 3 łyżki oleju 5000 ml bulionu 3 łyżki zagęstnika do sosów Sposób wykonania: Z pomarańczy wycisnąć sok, imbir, czosnek i chilii posiekać. Wszystko wymieszać , doprawiając jeszcze solą, pieprzem oraz cukrem.…

Polędwiczki w sosie serowym

Składniki: 12 plastrów polędwicy wieprzowej 1 łyżka ostrej musztardy 12 cienkich plastrów wędzonego boczku 40 g masła 1 cebula wiórki masła 1 cebula 250 ml słodkiej śmietanki 150 g twarożku ziołowego 1 trójkąt topionego serka 2 łyżki zielonego pieprzu natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które posmarować musztardą po czym każdy plaster owinąć…

Polędwiczki w sosie serowym

Składniki: 12 plastrów polędwicy wieprzowej 1 łyżka ostrej musztardy 12 cienkich plastrów wędzonego boczku 40 g masła 1 cebula wiórki masła 1 cebula 250 ml słodkiej śmietanki 150 g twarożku ziołowego 1 trójkąt topionego serka 2 łyżki zielonego pieprzu natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które posmarować musztardą po czym każdy plaster owinąć…