Składniki: 500 g szynki 75 g boczku 1 butelka sosu chili 200 g śmietany 200 g twarożku Sposób wykonania: Boczek pokroić w kostkę i stopić go na patelni, wówczas dodać do niego mięso pokrojone w paski. Całość dokładnie obsmażyć i dodać śmietanę, twarożek oraz chili. Dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika…
Kategoria: Wieprzowina
Wieprzowina
Mięso mielone z fasolką
by Michalina Bajorek • • 0 Comments
Składniki: 500 g mieszanego mięsa mielonego tłuszcz sól pieprz papryka mielona 500 g fasolki szparagowej 2 łyżki bulionu 2 łyżki jasnego zagęstnika do sosów Sposób wykonania: Mięso zarumienić na rozgrzanym tłuszczu po czym doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Następnie fasolkę pokroić i dodać ją do mięsa. Dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu…
Wieprzowina
Kotlety w panierce serowej z płatkami owsianymi
by Danuta Antos • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry schabu mąka jajko sól pieprz 50 g drobnych płatków owsianych 3 łyżki bułki tartej 25 dag sera ementalera 3 łyżki margaryny Sposób wykonania: Plastry mięsa lekko rozbić po czym obtoczyć w mace. Następnie zanurzać w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu. A na koniec obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z serem…
Schab
Schab pieczony z plackami ziemniaczanymi
by Dominika Kobiałka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu wędzonego margaryna 1 opakowanie gotowanych placków ziemniaczanych 2 opakowania śmietany 20% 2 opakowania śmietany 12% 200 g startego sera Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną. Następnie na mięso ułożyć placki ziemniaczane. Zalać całość obiema śmietanami. Posypać startym serem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na…
Wieprzowina
Gulasz z piekarnika
by Mariola Nowak • • 0 Comments
Składniki: 450 g mrożonego groszku 500 g cebuli 500 g pieczarek 5 łyżek oleju 2 kg wieprzowiny sól pieprz 1 czubata łyżka mąki 3 łyżki bulionu 250 g śmietany 1 butelka sosu chili Sposób wykonania: Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wyjąć z patelni. Na tej samej…