Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wieprzowina

Mięso mielone z fasolką

Składniki: 500 g mieszanego mięsa mielonego tłuszcz sól pieprz papryka mielona 500 g fasolki szparagowej 2 łyżki bulionu 2 łyżki jasnego zagęstnika do sosów Sposób wykonania: Mięso zarumienić na rozgrzanym tłuszczu po czym doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Następnie fasolkę pokroić i dodać ją do mięsa. Dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu…

Schab pieczony z plackami ziemniaczanymi

Składniki: 1 kg schabu wędzonego margaryna 1 opakowanie gotowanych placków ziemniaczanych 2 opakowania śmietany 20% 2 opakowania śmietany 12% 200 g startego sera Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną. Następnie na mięso ułożyć placki ziemniaczane. Zalać całość obiema śmietanami. Posypać startym serem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na…

Gulasz z piekarnika

Składniki: 450 g mrożonego groszku 500 g cebuli 500 g pieczarek 5 łyżek oleju 2 kg wieprzowiny sól pieprz 1 czubata łyżka mąki 3 łyżki bulionu 250 g śmietany 1 butelka sosu chili Sposób wykonania: Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wyjąć z patelni. Na tej samej…