Składniki: 750 g łopatki wieprzowej 40 g smalcu 250 g cebuli 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 3/8 l bulionu sól pieprz 400 g kapusty kiszonej 1/8 l śmietany Sposób wykonania: Mięso obsmażyć na rozgrzanym smalcu po czym dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Oprószyć całość papryką i zalać bulionem. Doprawić do smaku solą ora pieprzem i…
Kategoria: Wieprzowina
Wieprzowina
Kolorowy gulasz
by Mariusz Soszyński • • 0 Comments
Składniki: 2 cebule 1,5 kg łopatki wieprzowej 2 łyżki malcu ze skwarkami sól pieprz papryka mielona 1 puszka groszku 1 mały słoik grzybów 1 mały słoik papryki 1 mała butelka ketchupu curry 1 pojemniczek śmietany Sposób wykonania: Mięso i cebulę pokroić w kostkę po czym obsmażyć na rozgrzanym smalcu, wówczas doprawić do smaku solą, pieprzem…
Wieprzowina
Gulasz wiejski
by Aleksandra Babicz • • 0 Comments
Wieprzowina
Gulasz z pomidorami i cebulą
by Grażyna Matys • • 0 Comments
Schab
Schab nadziewany szpinakiem
by Bożena Tomaszewicz • • 0 Comments
Składniki: 300 g liści szpinaku 100 g chudego boczku 1 ząbek czosnku 1 cebula 50 g startego sera sól pieprz gałka muszkatołowa 1 kg schabu 2 łyżki masła klarowanego 1/8 l wytrawnego białego wina 1/8 l bulionu 2 łyżki śmietany mąka Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebule, oczek oraz czosnek po czym dodać…