Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wieprzowina

Kulki cielęco-wieprzowe

Składniki: 400 g wołowiny 400 g cielęciny 1 cebula 3 łyżki okruchów białego pieczywa garść natki pietruszki garść rozmarynu 1 jajko sól pieprz 2 łyżki oliwy porcja pomidorów 1 kula mozzarelli 8 łyżek startego parmezanu garstka liści bazylii 1 bochenek białego chleba Sposób wykonania: Do dużej miski włożyć wołowinę, cielęcinę, okruchy chleba, posiekaną cebulę i…

Zrazy zawijane ze schabu

Składniki: 1 kg schabu środkowego 3 ogórki kiszonych 15 dkg pieczarek 1 cebula 2 łyżki musztardy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyty i osuszony schab pokroić na plastry ok. 1,5 cm, cieniutko rozbić przez folię. mięso przyprawić. Tak przygotowane mięso posmarować musztardą, obsypać pokrojonymi drobniutko pieczarkami, ogórkiem, cebulą. Jeśli ktoś lubi może dodać  plaster wędzonego boczku.…