Składniki: 4 filety z piersi bażanta 4 cienkie plastry słoniny 3 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Filety oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie owinąć je plasterkami słoniny. Smażyć na rozgrzanym maśle około 10 minut z obu stron. Po tym czasie słoninę zdjąć a mięso jeszcze lekko podrumienić.
Kategoria: Mięsa
Baranina
Kotlety z baraniny z marynacie z wina
by Emilia Wołek • • 0 Comments
Składniki: 6 kotletów z baraniny ½ szkl. czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki oliwy 6 łyżek posiekanej mięty 3 rozgniecione ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Oliwę wymieszać razem z miętą, winem oraz czosnek. Powstałą marynatą zalać kotlety i wstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie kotlety odsączyć z marynaty i smażyć na ruszcie…
Baranina
Kotlety jagnięce z miętą
by Kornelia Nadolna • • 0 Comments
Cielęcina
Kotlety cielęce na ostro
by Ela Chmielowiec • • 0 Comments
Składniki: 1 kg cielęciny 2 łyżki oleju 2 łyżki masła 1 cytryny 2 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na kotlety, które lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą oraz gałką muszkatołową. Następnie posmarować kotlety masłem oraz olejem i piec na ruszcie około 15 minut. W trakcie pieczenia smarować masłem i olejem…
Wieprzowina
Kotlety z karkówki wieprzowej z pomidorami
by Kornelia Dziadek • • 0 Comments
Składniki: 6 kotletów z karkówki 3 pomidory 3 łyżki miodu 2 łyżki ostrej musztardy 3 łyżeczki sosu tabasco sól pieprz Sposób wykonania: Mięso posmarować miodem, musztardą oraz sosem tabasco. Piec kotlety na ruszcie około 20 minut. Na 7 minut przed końcem pieczenia ułożyć na nich plastry pomidorów. Przed podaniem posypać solą oraz pieprzem.

