Składniki: 60 dag polędwiczek wieprzowych 8 dag pieczarek 7 dag szynki 5 dag wędzonego sera jajko łyżka masła 3 łyżki oleju sól mielona słodka papryka kolorowy pieprz Sposób wykonania: Polędwiczki lekko rozbić tłuczkiem po czym je oprószyć solą oraz pieprzem i przesmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie pokrojone grzyby również przesmażyć na rozgrzanym maśle,…
Kategoria: Mięsa
Cielęcina
Cielęcina w sosie pomarańczowym
by Aneta Olszowa • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry cielęciny 4 plastry żółtego sera sól biały pieprz Sos: 2 pomarańcze łyżka masła 2 łyżki mąki pszennej 200 ml wody Sposób wykonania: Cielęcinę lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć solą oraz pieprzem, wówczas przełożyć do naczynia żaroodpornego. Ułożyć na niej plastry sera. Następnie pomarańcze obrać, skórkę posiekać a z reszty wycisnąć sok…
Wieprzowina
Kaszanka z pieczarkami i papryką
by Alina Sówka • • 0 Comments
Składniki: 50 dag kaszanki 3 pieczarki 2 papryki 2 cebule 3 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki i obsmażyć je na rozgrzanym oleju po czym dodać posiekaną cebulę i razem dusić pod przykryciem. Następnie wrzucić jeszcze pokrojoną w kostkę paprykę. Chwile jeszcze smażyć i dodać pokrojoną kaszankę. Trzymać na ogniu aby…
Wieprzowina
Kotlety mielone z orzechami
by Janina Kociuba • • 0 Comments
Drób
Udka w zalewie
by Wiktoria Duszak • • 0 Comments
Składniki: 5 udek kurczaka 60 dag pieczarek olej 3 cebule 3 czerwone papryki Zalewa: 10 łyżeczek cukru 15 łyżeczek wody 10 łyżeczek maggi 10 łyżeczek octu jabłkowego przecier pomidorowy Sposób wykonania: Cebule pokroić w kostkę, paprykę w paseczki a pieczarki w plasterki i razem smażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie wszystkie składniki zalewy ,…

