Skład: 50 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego, bułka jajko sól, pieprz, olej Sposób przyrządzenia: Wyrobić mielone mięso z dodatkiem namoczonej i odciśniętej bułki, jajkiem i przyprawami. Uformować kształtne kotlety, otoczyć je w tartej bułce i usmażyć.
Kategoria: Inne mięsa
Inne mięsa
Karbinadle w szafranowym sosie
by Paweł • • 2 komentarze
Składniki: – Mięso mielone mieszane 70 dk – Kapusta słodka ½ główki – Ryż 1 ½ torebki błyskawicznej – Jajka 2 sztuki Przyprawy: – Szafran – Sól, pieprz – Gałka muszkatołowa cała – Kostka rosołowa warzywna Wykonanie: Kapustę poszatkować drobno i dobrze posolić, odstawić na godz. Po godzinie dobrze odcisnąć i jeszcze pokroić. Do mielonego…
Inne mięsa
Leczo 2
by Romek • • 7 komentarzy
Inne mięsa
Królik w śmietanie
by Tomek • • 1 Comment
Skład: tuszka królika oliwa cebula czosnek ½ szklanki dobrej śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Tuszkę królika wypłukać, osuszyć i podzielić na porcje. Ułożyć w naczyniu do pieczenia i wstawić do nagrzanego do temperatury 250 stopni piekarnika. Cebulę i czosnek obrać, pokroić, zeszklić na tłuszczu, dodać do piekącego się królika Po kilkunastu minutach podlać wodą, po…