Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety mielone 3

Skład:

  • 50dkg wieprzowiny (karczek, łopatka) 30
  • 30dkg wołowiny bez kości
  • 1cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej lub świeżo wytopiona słonina
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Bułkę namoczyć, wygnieść, zemleć razem z mięsem, czosnkiem oraz obraną i opłukaną cebulą, połączyć z jajkiem, doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Następnie podzielić na porcje, formować owalne kotlety, obtoczyć w bułce tartej , kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, obrumienić z obu stron, dosmażyć na małym ogniu.

2 comments for “Kotlety mielone 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *