Składniki:
- bażant
- 10 dag słoniny
- 1 ½ łyżki masła
- 1 szkl. galaretki porzeczkowej
- 1 łyżka musztardy
- ½ szkl. białego wytrawnego wina
- sól
- pieprz
- sok z 1 cytryny
Składniki:
Składniki: 2 plastry sarniny 5 dag białego pieczywa bez skórki 1 jajko 1 łyżka bitej śmietany 1 łyżka mąki ½ łyżeczki posiekanego tymianku ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki majeranku 4 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Chleb pokroić po czym zemleć go maszynce i dodać do niego zioła. Jajko wbić do śmietany i dokładnie rozbić.…
Składniki: 2 kuropatwy 1 cebula ½ szkl. białego wytrawnego wina 2 pomidory 10 oliwek tłuszcz jałowiec ziele angielskie sól pieprz Sposób wykonania: Kuropatwy przekroić na pół po czym natrzeć przyprawami, odstawić w chłodne miejsce na 1 godz. Po tym czasie obrumienić z dodatkiem posiekanej cebuli, wówczas wlać wino i trzymać na małym ogniu pod przykryciem.…
Składniki: 1 kuropatwa 1 plaster słoniny 5 dag chudego wędzonego boczku 1 główka czerwonej kapusty 4 marchewki 2 cebule łyżka gęsiego smalcu 3 łyżki masła 2- dag surowej kiełbasy wieprzowej sól pieprz Sposób wykonania: Kuropatwę odstawić na 2 dni w chłodne miejsce. Po tym czasie opalić i natrzeć solą oraz pieprzem. Następnie obsmażyć kuropatwę na…