Składniki: • 40 dag mielonego mięsa drobiowego • 1 czerstwa kajzerka • 1/3 szklanki mleka • 20 dag masła • 1 jajko • 1 żółtko • 4 łyżki bułki tartej • 2 łyżki gęstej śmietany • sól • natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Bułkę namoczyć w mleku, odstawić na 5 minut, odcisnąć, zemleć i dodać do…
Kategoria: Drób
Drób
Pasztet z kurcząt lub gołębi
by marek • • 0 Comments
Drób
Risotto z wątróbką i warzywami
by Dana • • 0 Comments
Składniki: • 30 dag wątróbek kurzych • cebula • 3 ząbki czosnku • strąk czerwonej papryki • strąk zielonej papryki • 2 małe pory • 4 łyżki oleju • 10 dag mieszanego mięsa mielonego • 1/2 łyżeczki zmielonego kminku • szklanka ryżu • 1/2 szklanki bulionu drobiowego • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • szczypta…
Drób
Udka z fasolą i kukurydzą
by Monia • • 0 Comments
Składniki: • 4 udka kurczaka • 2 łyżki słodkiej mielonej papryki • 2 łyżki mąki • 4 łyżki oleju • puszka czerwonej fasoli • puszka kukurydzy • cebula • łyżka przecieru pomidorowego • 1/3 szklanki śmietany • 3 łyżki masła • łyżka cukru • łyżka octu • 1/2 łyżeczki chili • sól Sposób przyrządzenia: Udka…
Drób
Potrawka mazowiecka z kury
by Monia • • 0 Comments
Składniki: • duża kura • 10 dag solonej słoniny • 2 dag masła • 0,25 l mleka • 4 dag mąki • sól, pieprz • zielona pietruszka Sposób przyrządzenia: Umytą kurę pokrajać na kilkanaście kawałków, włożyć do rondla, zalać taką ilością wody, aby mięso zaledwie przykryła, wrzucić słoninę pokrajaną w paski. Przykryć szczelną pokrywą i…

