Składniki: 5 średnich polędwiczek z kury 1 jajko bułka tarta kawałek masła kurkuma, sól, czosnek granulowany tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia: Mięso opłucz i osusz. Obtocz w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smaż chwilę na rozgrzanej patelni, dopóki się nie zarumieni, dolej troszkę ciepłej wody, dodaj odrobinę masła, posyp kurkumę, solą i czosnkiem. Duś…
Kategoria: Drób
Drób
Wątróbki drobiowe duszone w śmietanie
by Krysia • • 0 Comments
Składniki: 40 dkg wątróbki drobiowej 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki 2/3 szklanki śmietany 2 cebule natka pietruszki, sól, pieprz olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Wątróbkę umyć, osączyć, usunąć błonę, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Osączyć, podzielić na płaty, posypać pieprzem i mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu…
Drób
Udka w białym winie
by Kristin • • 0 Comments
Składniki: 70 ml białego wina 4 udka z kurczaka brokuły koperek kostka knorr ser sól, pieprz, papryka kostka margaryny Sposób przyrządzenia: Jest to bardzo proste danie. Pół kostki margaryny dać na patelnię ,piec na 3 stopniach. Kiedy margaryna będzie już stopiona dodać 20 ml białego wina i wszystko dokładnie mieszać. Udka obtoczyć w papryce, przełożyć…
Drób
Gołąbki z wątróbki drobiowej
by Krysia • • 1 Comment
Składniki: 1 kg wątróbki drobiowej 40 dkg ugotowanego ryżu 3 cebule 2 jajka 2 łyżki kaszy manny 3 szklanki mleka masło oliwa 2/3 szklanki śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać…
Drób
Pikantne wątróbki drobiowe duszone z papryką
by Krysia • • 0 Comments
Składniki: 60 dkg wątróbek drobiowych 1 cebula 2 kolorowe papryki 2 szklanki mleka 3 łyżki masła 3 łyżki pikantnego keczupu pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w paseczki. Cebulę obrać, pokroić w pół krążki.…