Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka w białym winie

Składniki:

    • 70 ml białego wina
    • 4 udka z kurczaka
    • brokuły
    • koperek
    • kostka knorr
    • ser
    • sól, pieprz, papryka
    • kostka margaryny


    Sposób przyrządzenia:
    Jest to bardzo proste danie. Pół kostki margaryny dać na patelnię ,piec na 3 stopniach. Kiedy margaryna będzie już stopiona dodać 20 ml białego wina i wszystko dokładnie mieszać. Udka obtoczyć   w papryce, przełożyć  na patelnię i piec przez 65 minut. Kiedy 65 minut minie dać na patelnię 3 duże plastry sera. Koperek i brokuły posiekać na drobne kawałki i dać na patelnię .Potem dodać jeszcze 50 ml białego wina sól, pieprz i kostkę knorr.
    Życzę smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *