Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Cielęcina

Farsz z podrobów cielęcych do pasztecików

Składniki: • 200 g podrobów cielęcych • łyżka masła • 1 cebula • 4 łyżki bulionu mięsnego • 4-5 jajek • sól • pieprz • łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Podroby zalać wodą i ugotować po czym je odcedzić i zemleć. Następnie posiekać cebulę i przesmażyć ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać posiekane podroby, ugotowane…

Mostek cielęcy w śmietanowym sosie

Składniki: 1 mostek cielęcy Sos: 5 szkl. bulionu 1 szkl. śmietanki 2-3 żółtka 3 łyżki masła ½ cytryny 2-3 pieczarki sól Sposób wykonania: Oczyszczony mostek gotować około 2 godzin we wrzątku. W między czasie bulion wymieszać razem ze śmietanką i posiekanymi pieczarkami. Całość zagotować po czym przecedzić. Następnie do osobnego rondelka wrzucić masło i wbić…

Kotlety cielęce Ilony

Składniki: cielęcina 1 kg jajko 2 sztuki bułka tarta 1/2 szklanki sól pieprz oliwa 1 łyżka curry 1/3 łyżeczki olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Cielęcinę należy pokroić w plastry, każdy z nich zbić za pomocą tłuczka kuchennego. Kolety należy oprószyć solą, pieprzem i curry. Jajka należy roztrzepać z oliwą. Kotlety należy moczyć w jajku, a…