Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Cielęcina

Nóżki cielęce faszerowane

Skład: 4 ugotowane nóżki cielęce 2 łyżki mąki 3 jajka 3 łyżki tartej bułki 5 łyżek masła 300 g ugotowanej wieprzowiny 1 cebula sól pieprz Sposób przyrządzenia: Wieprzowinę zemleć z obrana, posiekaną i sparzoną wrzątkiem cebulą. Przesmażyć na 1 łyżce masła, doprawić solą i pieprzem. Po odstawieniu z ognia wbić 2 jajka i wymieszać. Nóżki…

Potrawka cielęca

Skład: 75dkg mostku cielęcego 3-4 cebule 1 listek laurowy sól pieprz ziele angielskie imbir 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1/2 szklanki wina 2 żółtka Sposób przyrządzenia: Oczyszczony i umyty mostek pokroić na porcje, włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować ok. 30 minut. Dodać obraną i umytą cebulę, listek laurowy, pieprz,…

Roladki cielęce z grzybowym farszem

Skład: sznycle cielęce plastry szynki olej masło cebula pieczarki lub grzyby leśne żółtka jaj sól, pieprz Sposób wykonania: Sznycle ostrożnie ale bardzo dokładnie rozbić na cienkie plastry, przyprawić. Grzyby drobno pokroić, cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę. Na maśle zeszklić cebulę, dodać grzyby, udusić. Do schłodzonych grzybów dodać żółtka jaj, przyprawić, dokładnie wymieszać. Na każdy…