*Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: polędwiczki cielęce – 7 x 150 g piersi gołębie – 130 g szynka parmeńska – 100 g wątróbki gęsie – 210 g masło – 100 g bakłażan – 1 szt. cebula – 1 szt. czosnek, estragon matchew, seler – 1 szt. pamidory – 7 szt. borowiki – 200 g brendy…
Kategoria: Cielęcina
Cielęcina
Filety cielęce duszone.
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 80 dag filetów bułka tarta 1 ząbek czosnku pół szklanki oliwy 1 mała cebula nać pietruszki 2 jajka kieliszek wytrawnego białego wina sól Sposób przyrządzenia: Filety rozbić, posolić, obtoczyć w jajku i w tartej bułce. Obsmażyć na gorącej oliwie. Gdy nabiorą złotawego koloru, przełożyć je do garnka, a w reszcie oliwy dusić posiekaną cebulę,…
Cielęcina
Cielęcina w sosie pomarańczowym.
by Bahus • • 0 Comments
Skład: 4 kotlety cielęce 5 pomidorów 225 ml marmolady pomarańczowej 1 pęczek szczypiorku pół szklanki rosołu 4 łyżki wytrawnej sherry 2 łyżki smalcu i oleju 2 łyżki mąki Sposób przyrządzenia: Mięso opłukać i osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. Rozgrzać smalec na patelni, podsmażyć kotlety z obu stron. Zamieszać marmoladę pomarańczową z sherry, posmarować mięso. Jeszcze…
Cielęcina
Cielęcina w sosie cytrynowym.*
by marek • • 0 Comments
*Cykl – Kuchnia mistrzów. Skład: schab cielęcy 1,5kg cytryny 2 szt madera lub porto 300 ml śmietana 200 ml cukier 4 łyżki ocet winny 4 łyżki rosół 400 ml rodzynki 100g cebulki 200g sklarowane masło 100g wątróbka cielęca 800g cebule 3 duże koszyczki z kruchego ciasta 10 szt Sposób przyrządzenia: Mięso pociąć na plastry, lekko…
Cielęcina
Pieczeń cielęca zapiekana w beszamelu
by Gałucha • • 0 Comments
Składniki: – 60 dkg cielęciny bez kości – olej – sól – 1-2 ząbki czosnku – 3 łyżki masła – 2 dkg tartej bułki sos beszamelowy: – 3 łyżki mąki – 4 dkg masła – 1/2 szklanki śmietany – 1 szklanka mleka – 1-2 żółtka – 3 dkg sera tylżyckiego – 1 cytryna lub kwasek…