Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina w sosie pomarańczowym

Składniki:

  • 4 plastry cielęciny
  • 4 plastry żółtego sera
  • sól
  • biały pieprz

    Sos:

  • 2 pomarańcze
  • łyżka masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 200 ml wody

Sposób wykonania:

  1. Cielęcinę lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć solą oraz pieprzem, wówczas przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Ułożyć na niej plastry sera.
    Następnie  pomarańcze obrać, skórkę posiekać a z reszty wycisnąć sok który połączyć z resztą składników sosu i zalać cielęcinę.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *