Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Baranina

Mostek barani duszony z kapustą

Składniki: 600 g baraniny(mostek) 1 kg kapusty 3-4 jabłka 1/2 łyżki tłuszczu 1 szkl. bulionu sól majeranek kminek natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso pokroić razem z kośćmi po czym podrumienić. Następnie dodać do mięsa posiekaną kapustę i jabłka pokrojone  w plasterki. Całość oprószyć solą, majerankiem oraz kminkiem i podlać 1 szklanką wodą. Trzymać do miękkości…

Picadillo

Składniki: 80 dag baraniny 30 dag czerwonej papryki w strąkach 25 dag pomidorów 1 cebula 2 jajka 6 dag masła pieprz sól kieliszek czerwonego wytrawnego wina Wykonanie: Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i dusić na połowie masła do miękkości. Obrać z twardej skórki i posiekać. Cebulę pokroić i poddusić na pozostałym maśle. Mięso umyć i…

Kotlety z baraniny w ziemniaczanej panierce

Składniki: 4 porcje mięsa baraniego 3 ziemniaki 1 żółtko tymianek oliwa z oliwek Sposób wykonania: Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce po czym dodać do nich tymianek oraz żółtko. Całość dokładnie wymieszać. Następnie  baraninę pokroić i obtaczać w ziemniaczanej masie. Usmażyć na rozgrzanej oliwie. Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Monika

Szaszłyki z mielonej baraniny

Składniki: 50 dag mielonej baraniny 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżka mąki sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek oraz cebulę posiekać i dodać do mięsa. Następnie wbić do mięsa jeszcze jajko i dodać mąkę oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wyrobić. Z powstałej masy formować kuleczki, które nabijać na patyczki od szaszłyków. Ułożyć…