Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mostek barani duszony z kapustą

Składniki:

  • 600 g baraniny(mostek)
  • 1 kg kapusty
  • 3-4 jabłka
  • 1/2 łyżki tłuszczu
  • 1 szkl. bulionu
  • sól
  • majeranek
  • kminek
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić razem z kośćmi po czym podrumienić.
    Następnie dodać do mięsa posiekaną kapustę i jabłka pokrojone  w plasterki.
    Całość oprószyć solą, majerankiem oraz kminkiem i podlać 1 szklanką wodą.
    Trzymać do miękkości mięsa.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Beata Półtorak

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *