Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Picadillo

Składniki:

  • 80 dag baraniny
  • 30 dag czerwonej papryki w strąkach
  • 25 dag pomidorów
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 6 dag masła
  • pieprz
  • sól
  • kieliszek czerwonego wytrawnego wina

    Wykonanie:
    Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i dusić na połowie masła do miękkości. Obrać z twardej skórki i posiekać. Cebulę pokroić i poddusić na pozostałym maśle. Mięso umyć i zemleć. Do zmielonego mięsa dodać uduszoną cebulę i paprykę, pokrojone pomidory, wlać wino i dusić pod pokrywką pół godziny co chwilę mieszając. Doprawić sola i pieprzem do smaku. Rozbełtać jaja i wlać do garnka z mięsem. Podgotować aż się zetną. Podawać z ryżem.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Katarzynę Wronowską

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *